Information om andra klubbseglingar.

Ridderforsrace

Återstart av en gammal klassiker. En familje (kapp)segling för klubbmedlemmar, men medlemmar från våra grannklubbar är också välkomna. Racet har en lång historia med början 1973. Den har återupptagits efter ett generationsskifte. Traditionelt gick den vid pingst, men då den lediga dagen försvann,  ändrades det så att den går runt 6:e juni, så får vi en långhelg och kan segla längre.

Fredag kväll (alternativ 5:e juni) samlas alla deltagare på Getfoten vår klubbholme där första etappen bestäms. Under eskadern består dagarna av en kappsegling till dagens mål, gemensam middag i naturhamn och kvällen forsätter med ... varp kastning med mera.

Alla generationer är representerade från Veteraner till barn och barnbarn. Ett sätt att lära sig nya knepp och smultronställen från klubbens gamla rävar.

Värtan Race

Sedan 2015 ordnar SSB en höstkappsegling på Stora Värtan. Den är tänkt som en avslutning på säsongen där deltagarna från bland annat onsdagsseglingar hinner träffas vid en gemensam lunch mellan två bankappseglingar.

Racet tar plats en söndag i mitten på september. På morgonen seglar man en sträcka från SSbs brygga i Ekhagen till en lämplig krog för lunch. På eftermiddag när alla har ätit sig mäta seglar man hem till hamnen.

Tävlingen är öppen till alla SSBs samt grannklubbarnas medlemmar med besättning. Banan anges dagen innan och anpassas efter väder för att hinna segla båda delsträckor.

Gulllviverallyt

Gullviverallyt där SSB är medarrangör, går på våren och SSB-seglare brukar vara med.

http://www.gullviverallyt.se/